Kainuun kirjamessut järjestetään marraskuussa

Kainuulaiset kirjallisuusalan toimijat ja Kainuun liitto ovat koonneet voimansa ja suunnitelleet Kainuun ensimmäiset kirjamessut kirjailija Risto Kormilaisen aloitteesta ja Kuhmon vuoden 2020 kirjamessujen innoittamina.

Kainuun ensimmäiset kirjamessut järjestetään Kuhmossa 19. – 20.11.2021 osana Kuhmon Römppäviikon tapahtumaa. Tapahtumapaikkana ovat perjantaina 19.11. Kuhmon kaupunginkirjasto ja lauantaina 20.11. Kuhmo-talo. Myös muut Kainuun kunnat osallistuvat oheisohjelmallaan Kainuun kirjamessuihin.

Kainuun kirjamessuilla esiintyvät mm. kirjailijat Terhi Törmälehto, Risto Oikarinen ja
Liisa Louhela sekä joukko kainuulaisia kirjailijoita. Kirjailijat esittelevät uusia kauno- ja tietokirjoja teemojen vaihdellessa luonnosta ja sota-ajasta naispappeihin. Kirjamessuilla kuullaan myös ”Mytologiat ja populaarikulttuuri” -luento. Lauantaina
Kuhmo-talon aulassa kustantajat, kirjailijaseurat, Spot-lit -hanke ja Unescon kirjallisuuskaupunki esittelevät toimintaansa.

Kainuun liitto järjestää lauantaina 20.11. linja-autokuljetuksen Kajaani-Sotkamo-Kuhmo ja takaisin. Voit myös nauttia koko kirjamessujen kaksi päiväisestä annista yöpymällä Kuhmon majoitusliikkeissä. Kainuun kirjamessujen ja kuntien tarkempi
oheisohjelma julkaistaan elokuun lopussa.

Lisätietoja:

Taina Hyvönen, kirjastotoimenjohtaja, Kuhmon kaupunki, taina.hyvonen@kuhmo.fi puh. 044 7255 389

Minna Komulainen, aluekehitysasiantuntija, Kainuun liitto, minna.komulainen@kainuunliitto.fi puh. 044 4100 726

Kainuun kirjamessut 2021 esite 21.6.2021 (pdf)
Flyer Kainuun kirjamessut 21.6.2021(pdf)
Tiedote Kainuun kirjamessuista 21.6.2021 (pdf)

 

”Kainuuseen pitää tulla hiljaa, ja sujahtaa maisemaan huomaamatta.Pitää hiihtää metsiä, yöpyä mökeissä, jutella talonväen kanssa illalla.Vuosikautisen harrastuksen jälkeen saattaa maakunnan arvoitus hieman avautua.”

– Veikko Huovinen