Kainuu-ohjelman nähtäville asettaminen


Maakuntien lakisääteinen suunnittelutehtävä käsittää maakuntasuunnitelman, maakuntaohjelman ja maakuntakaavan. Kainuussa on yhdistetty näistä samaan asiakirjaan, Kainuu-ohjelmaan, maakuntasuunnitelma vuoteen 2035 sekä maakuntaohjelma.

Kainuu-ohjelman päivittäminen on parhaillaan käynnissä. Uudessa asiakirjassa esitetään maakuntasuunnitelma vuoteen 2040 ja maakuntaohjelma vuosille 2022-2025. Ohjelmassa esitetään Kainuun nykytila ja kehitysnäkymät, kehittämisen keskeiset tavoitteet ja toimenpiteet. Lisäksi asiakirjaan kuuluu erillisenä liitteenä ympäristöselostus.

Kainuun maakuntahallitus on  päättänyt 11.10.2021 kokouksessaan
asettaa Kainuu-ohjelman  ja sen ympäristöselostuksen luonnokset nähtäville 13.10.-15.11.2021 väliseksi ajaksi ja varaa yleisölle tilaisuuden esittää mielipiteensä asiasta.

Katso esittelytilaisuuden tallenne


Ohjelmaa ja ympäristöselostusta esiteltiin esittely- ja keskustelutilaisuudessa to 4.11.2021 klo 15-16.

Tilaisuus järjestettiin Microsoft Teamsin kautta ja se oli kaikille avoin.
Tilaisuus myös tallennettiin ja on nähtävillä kahden viikon ajan tilaisuuden järjestämisestä Kainuun liiton YouTube-kanavalla.

Tilaisuudessa esitellyn Power Point-tiedoston löydät myös alta.

PPT-esitys, Jouni Ponnikas

Näin annat lausunnon


Ensisijainen paikka lausunnon antamiseksi on lausuntopalvelu.fi-sivusto. Sivustolla annettua lausuntoa ei tarvitse lähettää erikseen sähköpostitse tai postitse. Kaikki lausuntopalvelu.fi-osoitteessa annetut lausunnot ovat julkisia ja ne julkaistaan palvelussa.

> Lausuntopalvelu.fi-sivusto

Halutessaan lausunnon voi vaihtoehtoisesti lähettää sähköpostitse osoitteeseen kirjaamo@kainuunliitto.fi.

Lisätietoja antavat tarvittaessa aluekehitysjohtaja Jouni Ponnikas ja ympäristöselostukseen liittyen suunnittelija Tiina Kriikkula. Heidän yhteystietonsa löydät alta.

Kainuu-ohjelman laatimisprosessista kerrotaan lisää sivulla Ohjelmatyö 

Lisätietoja