Töitä.

Täällä on töitä ja yrityksille tilaa!

Kainuu on pohjoisen rautainen yhdistelmä elinvoimaa, luonnonrauhaa, huipputeknologiaa ja sujuvaa arkea. Tuo osaamisesi Kainuuseen. Monenlaisia osaajia tarvitaan, etsitpä sitten työtä tai yrityksellesi uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Tule luomaan omaa unelmaasi Kainuussa, Suomen keskipisteessä!

Tekevälle töitä

Tuo osaamisesi Kainuuseen! Meillä menestys rakennetaan ammattitaidolla, yrittämisellä ja yhteistyöllä. Toimialojen kasvaessa ja monipuolistuessa uusia työpaikkoja avautuu kaikkialle maakuntaan, joten valinnanvaraa riittää. Kainuusta löydät seuraavan unelmiesi työpaikan! 

pexels-skitterphoto-63901

Mistä löydät töitä Kainuussa?

Palveluala, joka kattaa muun muassa matkailun, kaupan alan ja julkiset palvelut, on Kainuun suurin työllistäjä. Sote -kuntayhtymä on maakunnan suurin yksittäinen työnantaja, joka työllistää tällä hetkellä noin 3200 henkeä. Palvelualan lisäksi merkittäviä työllistäjiä ovat maakunnan kasvavat kärkialat, kuten biotalous, kaivannaisala ja teknologateollisuus. Kasvavana ja kehittyvänä maakuntana Kainuu tarjoaa hyvät työllistymismahdollisuudet kannustavassa ja modernissa ympäristössä, jossa työntekijästä pidetään huolta.

Tutustu työnantajiin ja avoimiin työpaikkoihin!

RekryKainuu

Oikotie

Monster

Kuntarekry

Soten avoimet työpaikat

laptop-2055522_1920

Etätyö on uusi musta

Hyvästi päivittäiset työmatkat, etätyö on tullut jäädäkseen! Uuteen maailmantilanteeseen sopeutuminen on nostanut paikkariippumattoman työn uudeksi normaaliksi. Työskentele kodin tai mökin rauhasta käsin silloin kun sinulle parhaiten sopii. Ihastu etätyön mahdollisuuksiin!

Avoimet etätyöpaikat Kainuussa

Kainuu - luovien pärjääjien maakunta

Kainuu tarjoaa loistavan kasvualustan monenlaiselle liiketoiminnalle. Matkailu, teknologiateollisuus (metalli- ja ICT ala), kestävä kaivannaisala ja biotalous kärkinään Kainuu on ponnistanut metsien keskeltä maailmankartalle. Tehokas alueellinen yhteistyö, monipuolinen osaaminen ja tekemisen meininki kannustavat innovoimaan ja kokeilemaan uutta. Lue lisää Kainuun toimialoista ja löydä onnistumisen avaimet uuteen liiketoimintaan!

bigstock-Abstract-Photo-Of-A-Pile-Of-Na-84288386-3

Metsien maakunta

Kainuu on metsävaltainen maakunta, joka on aina elänyt puusta. Paperiteollisuuden loputtua Kainuussa on pelkän raaka-aineen tuottamisesta siirrytty vähitellen puun jatkojalostamiseen valmiiksi tuotteiksi. Kuhmossa toimiva Woodpolis tekee puualan tuotekehitystä ja on toimintansa aikana toteuttanut useita puunrakennuskohteita kymmenien yritysten kanssa. Kuhmo Oy edustaa Kainuussa sahateollisuutta, joka tarjoaa asiakkailleen  myös ensiasteen jalosteita, kuten mitallistettuja tuotteita, urapuita, lattia- ja terassilautoja, seinäpaneelia sekä sydänvapaita tuotteita. Sivutuotteena syntyvä sahanpuru jalostetaan briketiksi, joka on monikäyttöinen kiinteä polttoaine.

Woodpolis

Kuhmo Oy

Julma-Ölkky, Hossan kansallispuisto, Suomussalmi

Vastakohtien matkailumaakunta

Matkailun merkitys Kainuun taloudelle on Suomen kolmanneksi suurin, Lapin ja Ahvenanmaan jälkeen. Kainuu tarjoaakin ympärivuotisen, monipuolisen kohteen, jonka viehätys rakentuu vastakohdille. Talven lumikinokset ja revontulet vaihtuvat kesäksi pehmeisiin hiekkarantoihin ja leppeään yöttömään yöhön. Erämaiden jylhistä vaaramaisemista hypätään hetkessä korkeakulttuurin pariin tai kansainvälisesti vetoivoimaisten tapahtumien sykkeeseen. Kainuun matkailu on rakentunut kotimaisten matkailijoiden varaan, mutta ovet ovat hiljalleen auenneet myös kansainvälisille markkinoille.

Lue lisää Kainuun matkailusta!

Elinkeinot

Tukea ja kasvua Renforsin Rannasta

Renforsin Ranta on Kajaanissa sijaitseva yritysalue, joka on perustettu UPM:n Kajaanin tehtaan entisiin tiloihin.  Alueella toimii kymmeniä yrityksiä, mm. CSC – Tieteen tietotekniikan keskus Oy, joka on opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnoima tieteen tietotekniikan keskus. Se tarjoaa korkeakouluille, tutkimuslaitoksille ja yrityksille tietoteknistä tukea ja resursseja: mallinnus-, laskenta- ja tietopalveluja. Tutkijat voivat käyttää Suomen laajinta tieteellisten ohjelmistojen ja tieteen tietokantojen valikoimaa sekä Suomen tehokkaimpia supertietokoneita Funet-tietoliikenneyhteyksien kautta. Renforsin Ranta on moderni ja kehittyvä osaamisen keskittymä, joka tarjoaa kannustavan kasvualustan yrityksille.

Renforsin Ranta

paper-3213924_1920

Mittausosaamisen kumppani

CEMIS (Centre for Measurement and Information Systems) on Oulun ja Jyväskylän yliopistojen, Kajaanin ammattikorkeakoulun, Mittatekniikan keskus MIKES:in ja VTT:n yhteinen mittaus- ja tietojärjestelmiin erikoistunut sopimuspohjainen tutkimus- ja koulutuskeskus. CEMISin toiminta pohjautuu jo yli 40 vuoden kokemukseen mittaustekniikan  liiketoiminnasta ja yli 20 vuoden kokemukseen mittaustekniikkaan liittyvästä tutkimustoiminnasta. Toiminta kohdistuu cleantech-sektorille, kuten biotalous- ja kaivannaisalalle sekä liikunnan, hyvinvoinnin ja terveydenhuollon tarpeisiin.  CEMIS myös kehittää uutta liiketoimintaa kansainvälisille markkinoille.  Keskus pystyy tarjoamaan niin opiskelijoille kuin tutkijoille ja asiantuntijoille innostavan koulutusympäristön ja kansainvälisen työskentely-ympäristön.

CEMIS

Business - investoi Kainuuseen

Kainuu kutsuu sinut mukaan menestystarinaan! Siihen avaimia ovat yhteistyö ja aluetalouden kestävä kasvu. Yritysinvestoinnit erityisesti kärkialoille ovat tärkeitä kasvun turvaamiseksi. Tutustu yhteistyömahdollisuuksiin!

Excavator loading dumper truck on mining site

Sijoita kestävään kasvuun

Kainuussa toivotetaan uudet yhteistyökumppanit lämpimästi tervetulleeksi. Maakuntasuunnitelman ja maakuntaohjelman yhdistävään Kainuu-ohjelmaan tutustumalla pääset jyvälle Kainuun elinkeinojen, palvelujen ja aluerakenteen kehityksestä. Tutustu myös sijoittajille tarkoitettuun Invest in Kainuu -sivustoon ja löydä resursseillesi kannattava kohde.

Tutustu elinkeinoihin ja aluekehitykseen

Sijoita Kainuuseen!

Elokuvien jäljillä

Kuvaa elämäsi paras AV-tuotanto Kainuussa! Viime vuosina Kainuu on profiloitunut vahvasti kuvauskohteena, jossa yhdistyvät ainutlaatuiset lokaatiot, mutkaton yhteistyö ja kattava palvelutarjonta. Herätä visiosi eloon Kainuussa, me autamme sinua!