DiscoverEU -haku on jälleen auki – matkakortit haussa vuonna 2006 syntyneille

Euroopan komissio on käynnistänyt DiscoverEU-haun. Kaikkiaan 35 500 nuorta saa maksuttoman matkakortin, jolla pääsee tutustumaan Eurooppaan junalla. Hakukierros päättyy keskiviikkona 16. lokakuuta klo 13.00 (Suomen aikaa). Nuoret voivat osallistua matkakortin hakuun Euroopan nuorisoportaalissa, jossa heidän on vastattava tietovisaan. Haku on tarkoitettu vuonna 2006 syntyneille nuorille.

Matkakortin saajat voivat tehdä 1–30 päivää kestävän matkan 1.3.2025–31.5.2026 välisenä aikana joko kiinteän tai joustavan matkajärjestelyn mukaisesti. Kiinteässä matkajärjestelyssä matkakohteena voi olla enintään kaksi maata. Joustavassa matkajärjestelyssä maiden lukumäärää ei ole rajoitettu, mutta matkapäivien määrä on rajoitettu seitsemään, eli matkalla voi olla esimerkiksi yhden kuukauden, mutta tämän kuukauden aikana voi matkustaa paikasta toiseen vain seitsemänä päivänä.

Mikä on Discover EU?

DiscoverEU on Erasmus+ -ohjelmaan kuuluva hanke, joka tarjoaa mahdollisuuden tutustua Euroopan monimuotoisuuteen, sen kulttuuriin ja historiaan sekä uusiin ihmisiin eri puolilta maanosaa.

Matkakortilla matkustetaan pääasiassa junalla. Jos asut saarella tai EU:n syrjäisillä alueilla, sinuun voidaan kuitenkin soveltaa poikkeussääntöjä.

Valitut osallistujat saavat eurooppalaisen nuorisokortin, jolla saa alennusta esimerkiksi kulttuurikohteissa, liikuntapaikoissa, paikallisliikenteessä, majoituspaikoissa ja ravintoloissa.

Kilpailun edellytykset

Voit osallistua hakuun, jos

  • olet syntynyt 1.1.2006–31.12.2006 (nämä päivämäärät mukaan luettuina)
  • ilmoitat henkilökorttisi, passisi tai oleskelulupakorttisi numeron sähköisessä hakulomakkeessa
  • sinulla on jonkin seuraavan maan kansalaisuus tai asuinmaasi* on jokin seuraavista:
    • jokin Euroopan unionin jäsenvaltio, mukaan lukien EU:n merentakaiset maat ja alueet, tai
    • jokin Erasmus+ -ohjelmaan osallistuva EU:n ulkopuolinen maa: Islanti, Liechtenstein, Norja, Pohjois-Makedonia, Serbia ja Turkki.

Lisätietoja hakemisesta ja linkit hakemiseen löytyvät nuorisoportaalista https://youth.europa.eu/discovereu_fi