Discover Barents 2023 –valokuvauskilpailu on käynnistynyt

Osallistu kiertotalousteemalla järjestettävään kansainväliseen Discover Barents -valokuvakilpailuun ajalla 23.3.-23.7.2023. Voit tutustua palkintoihin ja sääntöihin kilpailun verkkosivuilla myös suomen kielellä.

Jo muutaman kerran järjestetty Discover Barents 2023 -valokuvauskilpailu on jälleen käynnistynyt 23. maaliskuuta 2023. Kilpailun päätavoitteena on rajat ylittävän Suomen, Ruotsin ja Norjan välisen yhteistyön kehittäminen ja vahvistaminen Barentsin alueella sekä Barentsin yhteistyöalueen markkinointi ja sen tunnettuuden lisääminen.

Tämän vuoden kilpailun teemana on kiertotalous Barentsin alueella. Kilpailussa voidaan korostaa kiertotalouteen liittyvää toimintaa (jonka ytimessä ovat ihmiset ja esineet), mutta myös luontokuvaus on hyväksyttävää, kunhan se on kytköksissä kilpailun teemaan. Valokuvaaja päättää luovuutensa innoittamana valokuvan aiheen, mutta sen on liityttävä jollain tavalla kiertotalouteen.

Kilpailu toteutetaan osana ulkoministeriön rahoittamaa ja Suomen Barentsin euroarktisen neuvostossa puheenjohtajuuskautta tukevaa kiertotaloushanketta Muovin matka. Hanketta toteuttaa työ- ja elinkeinoministeriö. Kilpailu on avoin kaikille valokuvauksesta kiinnostuneille hankkeeseen osallistuvissa maissa (Suomi, Ruotsi ja Norja) ja päättyy 23. heinäkuuta. Voittajat julkistetaan Suomen puheenjohtajuuskauden päättävässä kokouksessa 23.–24.10.2023 Joensuussa, Pohjois-Karjalassa.

Kilpailuun osallistutaan Discover Barents -verkkosivustolla. Sivustolla on myös lisätietoa kilpailun yksityiskohdista, palkinnoista, säännöistä ja kelpoisuusvaatimuksista.

Siirry Discover Barents -verkkosivulle tästä