Eurooppa-Erätauko Kajaanissa 22.3. klo 16

Ilmoittaudu mukaan 15-25-vuotiaiden nuorten ohjattuun Eurooppa-Erätauko -keskustelutilaisuuteen Kajaanin Ohjaamossa 22.3. ja lähetä Kainuun nuorten terveiset suomalaisille mepeille!

Mitä sinulle tulee mieleen Euroopasta tai Euroopan unionista? Monille meistä Euroopan unioni tuntuu etäiseltä – joku muu tekee päätökset siellä jossain. Mutta mitäpä jos pohtisimmekin sitä, kuinka eurooppalaisuus näkyy meidän kaikkien arjessa ja kuinka itse voimme vaikuttaa EU:hun? Pitäisikö ilmastonmuutos vihdoin ottaa vakavasti? Miten vähemmistöjen ja kaikkien kansalaisten oikeudet turvataan? Mikä asia on juuri sinulle tärkeä? Millaisessa maailmassa ja Euroopassa sinä haluat elää?

Euroopan parlamentin Suomen-toimisto ja Erätauko-säätiö toteuttavat Eurooppa-erätaukojen sarjan ympäri Suomea. Tarkoituksena on haastaa suomalaiset nuoret pohtimaan, miltä Euroopan tulevaisuuden tulisi näyttää. Luottamuksellisissa keskusteluissa nuoret pääsevät keskustelemaan toisten paikkakuntansa nuorten kanssa yhteisestä tulevaisuudestamme. Keskustelua ohjaa Erätauko-säätiön asiantuntija ja Euroopan parlamentin Suomen-toimisto välittää nuorten toiveet ja näkemykset suomalaisille mepeille.

Kajaanin tilaisuus

Euroopan parlamentin Suomen-toimisto, Kajaanin Ohjaamo, Kainuun liitto ja Erätauko-säätiö kutsuvat sinut jakamaan ajatuksiasi ja kuulemaan, mitkä asiat muille ovat tärkeitä. Keskustelemme Erätauko-menetelmällä ja keskustelua ohjaa Erätauko-säätiön asiantuntija. Sinun ei tarvitse valmistautua etukäteen, vaan tule omana itsenäsi ja uteliain mielin.  

Tilaisuudessa kerromme myös Euroopan parlamentin yhdessä.eu-kampanjasta, johon osallistumalla pääset mukaan eurooppalaiseen yhteisöön. 

Tapahtuma on suunnattu noin 15-25 vuotiaille nuorille. Euroopan parlamentin Suomen-toimisto välittää toiveesi ja näkemyksesi suomalaisille mepeille (Euroopan parlamentin jäsenille). Tervetuloa mukaan! 

  • Aika: keskiviikko 22.3.2023 klo 16 alkaen
  • Paikka: Ohjaamo Kajaani, Pohjolankatu 16

Miten pääsen mukaan?

Tilaisuuden alussa on pieni kahvitarjoilu, jota varten pyytäisimme ennakkoilmoittautumista. 
E
mme sulje pois spontaaneja tulijoita, mikäli tilaa on. Keskusteluun mahtuu mukaan enintään 20 henkeä.

Ilmoittaudu mukaan tästä!

Lisätietoja

Tiedottaja Maria TIRKKONEN
Euroopan parlamentin Suomen-toimisto
Malminkatu 16,  00100 Helsinki
Puh: +358/(0)40 830 0611
www.europarl.fi
www.europarl.europa.eu