Eurooppa-päivää 9.5.2022 vietetään Kajaanissa kansainvälisessä hengessä

Eurooppa-päivää 9.5.2022 vietetään Kajaanissa kansainvälisessä hengessä ja yhteisen tekemisen merkeissä. Europe Direct Kainuun löydät Raatihuoneentorilta yhdessä Kainuun TE-toimiston EURES-toiminnan ja Etnika-Kainuun kanssa. Kajaanin kansainväliset palvelut järjestää International Infon avajaiset kaupungintalon kupeessa. 

 

Jutustelua ja kahvittelua kurkiorigamien parissa

Raatihuoneentori klo 13-16

Kainuun liiton ja Europe Direct Kainuun pisteellä on tänä vuonna teemana rauhan ja toivon sanoman levittäminen ja yhdessä tekeminen. Kainuun liiton tapahtumateltalla nimittäin askarrellaan origami-kurkia, jotka ovat aina  Hiroshiman ydiniskuista lähtien toimineet, varsinkin tuhannen origami-kurjen joukkoina, rauhan symbolina. Myös Ukrainan kriisin tilanteessa yksittäisiä kurkia ja kurkiasetelmia on alkanut ilmestyä sinne tänne. Tule kokeilemaan, miten paperin taittelu sinulta sujuu – kurkitalkoissa on ohjeita tarjolla kuvina sekä videoina, ja henkilökohtaista neuvontaakin tarvittaessa saa!

Kainuun TE-toimisto esittelee tapahtumassa EURES-toimintaa kansainvälisen työnhaun menestyksekkäänä toimintamallina.

Maahanmuuttajia palveleva yhdistys Etnika-Kainuu ry on paikalla kertomassa toiminnastaan Kainuuseen muuttavien auttamisessa, neuvonnassa ja kotoutumisen sekä työllistymisen edistäjänä.

Jaossa on tietysti, Europe Directin toiminnan luonteeseen liittyen, myös EU-materiaalia ja tietoa, ja tarjolla teltoilla vieraileville on kahvia, mehua ja pullaa.

Tutustu International Infon toimintaan ja osallistu tilataideteoksen tekemiseen

Kaupungintalon parkkialue klo 13-16

Kajaanin kaupungin kansainväliset palvelut ovat järjestäytyneet tarjoamaan neuvontaa ja ohjausta kaikille Kainuun ulkomaalaisille, tai tänne muuttoa vasta suunnitteleville, ja heidän kanssaan työtä tekeville International Infon konseptilla. International Info on avattu Kajaanin kaupungintalolle vuoden 2022 alussa, mutta nyt juhlitaan toiminnan virallisia avajaisia!

Kajaanin kaupungin kansainväliset palvelut esittäytyvät tapahtuman aikana kaupungintalon parkkipaikalla. Lisäksi on toki mahdollisuus tutustua itse infon toimitiloihin kaupungintalon ensimmäisessä kerroksessa. Tilaisuus on avoin kaikille asiasta kiinnostuneille.

Tilaisuuden alussa Kajaanin kaupungin kansainvälisten palveluiden johtaja Jukka Piirainen lausuu avajaissanat ja tapahtuman aikana yleisöllä on myös mahdollisuus keskustella kansainvälisten palvelujen asiantuntijoiden kanssa.

Tälläkin teltalla on tarjolla kahvitus, ja lisäksi tilaisuudessa tehdään yhdessä tilataideteos, jonka tekemiseen kaikkia kannustetaan!

Lisätietoa

Europe Direct – Kainuun liitto

International Info | Kajaani

Etnika-Kainuu ry (etnikakainuu.com)

EURES (europa.eu)