Juhlitaan yhdessä Kainuuta Ristijärvellä 14.8.2022!

Kainuun maakuntajuhlaa vietetään Kanervan päivänä vuorovuosin Kainuun eri kunnissa. Tänä vuonna juhlimme Ristijärven Virtaalassa sunnuntaina 14.8.2022 klo 13.00. Juhlaohjelma koostuu juhlapuheesta, erilaisista esityksistä sekä Pro Kainuu palkintojen jakamisesta. Juhla on avoin kaikille, ilmoittautuminen 5.8. mennessä vaaditaan vain linja-autokuljetukseen osallistuvilta.

Kainuun maakuntajuhla on pitkät perinteet omaava kaikkien kainuulaisten yhteinen juhla. Maakuntajuhlaa vietetään tänä vuonna Ristijärven Virtaalassa sunnuntaina 14.8.2022 klo 13.00. Kahvia juhlavieraille on tarjolla Ristijärven keskuskoululla jo klo 12.00 alkaen.

Juhlan pääteemana on tänä vuonna liikunta. Maakuntajuhlan ohjelmaa on suunniteltu yhteistyössä Ristijärven kunnan nimeämän tapahtumatoimikunnan kanssa. Juhlaohjelma koostuu juhlapuheesta, musiikki- ja liikuntaesityksistä sekä Pro Kainuu palkintojen jakamisesta. Pro Kainuu palkinnot on uudistettu tänä vuonna. Tunnustus jaetaan nyt kolmessa eri kategoriassa: Pro Kainuu, Pro Kainuu mainetyö ja Pro Kainuu nuori.

Juhlapuheen maakuntajuhlassa pitää ristijärveläislähtöinen teologian tohtori Laura Kallatsa (os. Kemppainen), joka työskentelee tutkijana ja opettajana Itä-Suomen yliopistossa. Vapaa-ajallaan hän liikkuu mielellään Ristijärven Pyryn väreissä, ja saatetaanpa hänet tavata maratoneillakin eri puolilla Suomea.

Juhlan musiikista vastaavat Kaukametsän kamarikuoron lauluryhmä ja tangomarkkinoillakin menestynyt kajaanilainen Hanna Hirvonen. Ristijärven liikuntakerholaiset taas huolehtivat liikunnallisista esityksistä. Ristijärven tapahtumatoimikunta kokoaa myös liikunta-aiheisen näyttelyn Virtaalan eteisaulaan.  Esillä on entisaikojen liikuntavälineistöä sekä muistoja ja tarinoita mm. ristijärveläisistä maailmanmestareista kuvin ja sanoin.

Maakuntajuhlaan järjestetään maksuttomat linja-autokuljetukset kaikista Kainuun kunnista. Bussiliput ovat noudettavissa kuntien kirjastoista ja Kajaanissa Kajaani-infosta 15.8.2022 saakka.

Katso tarkemmat tiedot