Kuhmon kirjasto. Kuvaaja Pekka Agarth.

Kuhmon kirjamessut torstaina 5.11.2020

Kuhmolaiset kirjoittajat ovat julkaisseet tänä vuonna 10 uutta kirjaa. Tästä innostuneena Kuhmon kirjasto päätti järjestää omat kirjamessut Kuhmossa torstaina 5.11. Kirjamessujen ohjelmassa kirjoittajat esittelevät teoksensa ja kirjoja on myös mahdollisuus messujen tapaan kävijöiden ostaa. Tapahtuma on osa Unescon luovien kirjallisuuskaupunkien ohjelmaa ja perinteistä Römppäviikkoa. Kirjamessuilla julkaistaan Kustannus Aarnin Minä ja metsä – kirjoituskilpailun tulokset. Kirjailijoiden puheenvuorot ja kirjailijahaastattelut striimataan verkkoon.

Kirjamessut avaa Kuhmon kaupunginjohtaja Tytti Määttä. Kirjamessujen ohjelman alussa Timo Kyllönen kertoo jännityskirjastaan ”Quadro”, joka on itsenäinen jatko-osa viime vuonna ilmestyneelle ”Aava” –dekkarille.  Tämän jälkeen kuulemme etäyhteydellä hammaslääkäri, terapeutti Kati Sarvelan ja yhdeksän muun ammattilaisen luomasta teoksesta ”Yhteinen kieli – traumatietoisuutta ihmisten kohtaamiseen”.  Vaihdamme tunnelmasta toiseen kuvataitelija Maija Pennan viedessä meidät Venäjän rajan pintaan ihmisten iloihin ja suruihin proosa-runoteoksessaan. Kirjamessut jatkuvat Marja-Stiina Suihkon kirjoittamalla ja Susa Paavilaisen lumoavasti kuvittamalla ”Mummon ja Tirpun retkikirjan” esittelyllä.

Erätarinat ja luonnossa vaeltaminen ovat lähellä kuhmolaisten sydäntä. Kirjamessuilla saammekin kuulla Jorma Haverisen uudesta eräkirjasta ”Tarinoita eräpolun varrelta” ja Jouni Laaksosen uusista vaellusoppaista ”Pohjois-Suomen vaellusreitit” ja Kiilopään vaellusoppaasta. Erkki Suihkon elämästä kertova Orpopojan tie on kuvaus yhden ihmisen polveilevasta reitistä lapsuudesta vanhuuteen; kirjan tekijänä Marja-Stiina Suihko. Aura Koiviston upeasti kuvitettu lasten tietokirja ”Kadonneet eläimet” vie aikamatkalle kauas menneisyyteen tarkkailemaan muinaisia eläimiä, joita on kauan sitten elänyt Euroopassa, myös Suomessa.

Kuhmon kirjamessut tuovat hienosti esille kuhmolaisen kirjallisen tuotannon monipuolisuuden ja vahvistavat Kuhmon asemaa Unescon kirjallisuuskaupunkina. Koronatilanne huomioidaan turvavälein ja hyvää käsihygieniaa noudattaen.

Lämpimästi tervetuloa kirjastoon Kuhmon ensimmäisille kirjamessuille torstaina 5.11. klo 15.15 alkaen kaupunginkirjastolle!

Kuhmon kirjamessut 5.11.2020 ohjelma pdf-tiedostona