Maakuntajohtajan virka

Kainuun liitto julistaa haettavaksi

MAAKUNTAJOHTAJAN viran, joka täytetään toistaiseksi 1.1.2024 alkaen

Tehtävänkuvaus

Kainuu etsii uutta maakuntajohtajaa. Tarkoitus on, että tehtävä alkaa 1.1.2024, mutta olemme myös varanneet valitulle mahdollisuuden tutustua tulevana syksynä tilanteeseen nykyisen maakuntajohtajamme kanssa. Näin tarjoamme pehmeän siirtymän uudelle johtajalle – ainutlaatuinen etu julkisella sektorilla.

Kainuun voisikin oikeastaan tiivistää kahteen sanaan: ainutlaatuisia etuja. Olemme mahdollisuuksien maakunta ja vapauden valtakunta, jossa ihmisellä on aikaa ja mahdollisuus toteuttaa itseään myös tavoilla, joita maamme suuremmat kasvukeskukset eivät enää pysty tarjoamaan. Täällä Euroopan nopein supertietokone ja metsäpeurat, kukoistava peliteollisuus sekä runonlaulanta ja kamarimusiikki elävät sulassa sovussa. ”Both sides of Finland”, kuten Kainuun matkailubrändissäkin todetaan. Kauas on jäänyt nälkämaa, mutta se sama sisukkuus ja ahkeruus, joka myös Ilmari Kiantoa inspiroi, täältä vielä löytyy.

Haasteitakin meillä riittää, mm. saavutettavuuden kanssa, mutta siinähän Sinä, tuleva maakuntajohtaja, tuletkin kuvaan.

Tulet johtamaan yhtä Suomen pienimmistä maakunnan liitoista. Tästäkin syystä meillä on matalat kynnykset ja avoimet ovet sekä yhteisöllisyyttä vaikka muille jakaa.

Edellytettävä koulutus ja työkokemus

Maakuntajohtajalta edellytetään tehtävään soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa ja hyvää käytännön kokemusta maakunnan liiton toimialaan kuuluvista tehtävistä ja edunajamisesta. Tehtävässä edellytetään hyvää suomen kielen taitoa sekä sujuvaa englannin kielen suullista ja kirjallista taitoa.

Lisäksi arvostamme ja katsomme eduksi

Arvostamme johtamis- ja yhteistyötaitoja, näkemystä kunta- ja aluepolitiikan tulevaisuudesta sekä hyvää kunnallishallinnon, elinkeinoelämän sekä EU:n toiminnan tuntemusta. Katsomme eduksi hyvät vuorovaikutus-, verkostoitumis- ja esiintymistaidot.

Palvelussuhteeseen liittyviä tietoja

Virka täytetään toistaiseksi voimassa olevana ja se tulee ottaa vastaan 1.1.2024 alkaen tai sopimuksen mukaan. Palkkaus on sopimuksen mukainen. Virasta laaditaan johtajasopimus.

Virkaan sovelletaan kuuden (6) kuukauden koeaikaa. Virkaan valitun tulee ennen viran vastaanottamista esittää hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan.

Lisätietoja

Hakemukset ansioluetteloineen ja kelpoisuusehtojen täyttämisen osoittavine todistuksineen toimitetaan 13.06.2023 klo 12.00 mennessä sähköisesti Kuntarekry -järjestelmässä.

Hakuilmoitus julkaistaan kokonaisuudessaan Kainuun liiton ilmoitustaululla ja kotisivuilla, Kuntarekryssä, te-palvelut.fi -sivuilla sekä tiivistetysti Kuntalehdessä, Kainuun Sanomissa ja Kalevassa.

Lisätietoja virasta antaa maakuntahallituksen puheenjohtaja Sakari Seppänen, puh. 045 317 9050.

 

Kajaanissa 22.5.2023

Kainuun maakuntahallitus