Euregio Karelian yhteistyöalue

Vaikuta Karelia CBC -rahoitusohjelman kulttuuri- ja matkailuteemoihin!

Euregio Karelian yhteistyöalueelle eli Karelia CBC -ohjelma-alueelle laaditaan vuonna 2021 yhteiset kulttuuri- ja matkailustrategiat. Kutsumme alueen toimijat mukaan vaikuttamaan strategioihin ja sitä kautta tulevan CBC -ohjelman sisältöihin. Osallistua voit kyselyn tai työpajojen kautta.

Uusi Karelia CBC 2021-2027 -ohjelma rahoittaa tulevalla ohjelmakaudella suomalais-venäläistä rajanylittävää yhteistyötä Kainuun, Pohjois-Pohjanmaan, Pohjois-Karjalan ja Karjalan tasavallan muodostamalla ohjelma-alueella. Ohjelmaan on valittu mukaan politiikkatavoite, jonka toteuttaminen edellyttää, että ohjelma-alueelle laaditaan monisektorinen rajan ylittävä strategia sekä kulttuuri- että matkailualalle. Yhdessä on päätetty, että strategiat valmistelee CBC-ohjelman kanssa samalla maantieteellisellä alueella toimiva mutta CBC -ohjelman rakenteista erillinen Euregio Karelian yhteistyöalue.

Kulttuurin ja matkailun sidosryhmäkysely avoinna

Strategioiden valmistelun tueksi toteutetaan sidosryhmille kysely matkailun ja kulttuurin tärkeimmistä teemoista rajanylittävässä yhteistyössä. Vastaa kyselyyn 31.3.2021 mennessä alla olevan linkin kautta.

Kysely matkailun ja kulttuurin tärkeimmistä teemoista rajanylittävässä yhteistyössä

Neljä etätyöpajaa huhtikuussa

Lisäksi järjestetään neljä sidosryhmätilaisuutta, joissa selvitetään toimijoiden näkemyksiä kulttuuri- ja matkailualan keskeisimmistä rajanylittävän yhteistyön tarpeista, kehittämisteemoista ja -toimenpiteistä.

Kulttuuritilaisuudet pidetään ke 14.4 ja  pe 23.4. klo 9-12. Tilaisuuksissa on sama ohjelma.
Matkailutilaisuudet pidetään ma 19.4. ja to 29.4. klo 9-12. Tilaisuuksissa on sama ohjelma.

Ilmoittaudu tilaisuuksiin alla olevan linkin kautta 12.4. mennessä. Lähetämme osallistumislinkin ilmoittautuneille ennen tilaisuutta. Tilaisuudet ovat kaikille avoimia ja viestiä saa välittää eteenpäin. Tervetuloa!

Ilmoittautuminen sidosryhmätilaisuuksiin

Lisätietoa

Karelia CBC -ohjelman sivusto
Euregio Karelian sivusto
Katja Sukuvaara, Kainuun liitto