Tule mukaan maakunnalliseen nuorisovaltuusto MaNuun!

Kainuun maakunnallinen nuorisovaltuusto, Kainuun MaNu, on puoluepoliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton nuorten maakunnallinen vaikuttajaryhmä. MaNun vuoden 2020 alusta aloittaneen kokoonpanon toimikausi päättyy tämän vuoden elokuussa ja nyt haemme jäseniä kaudelle 1.9.2021-31.8.2022.

Samanaikaisesti nimetään myös uudet kummivaltuutetut uudesta maakuntavaltuustosta ja soten yhtymävaltuustosta.

Maakunnallisen nuorisovaltuuston toiminta aloitetaan syksyllä 2021 ryhmäytymisellä sekä yhteisillä osallisuuden ja vaikuttamisen valmennuksilla.

Ketä haku koskee?

  • Kainuun maakunnalliseen nuorisovaltuustoon voidaan nimetä hakuajankohtana 13-25 -vuotias nuori.
  • Kainuun jokaisesta kunnasta nimetään yksi jäsen ja yksi  varajäsen maakunnalliseen nuorisovaltuustoon.
  • Kajaanin ammattikorkeakoulun opiskelijakunnasta sekä Kajaanin ammattioppilaitoksen oppilaskunnasta nimetään molemmista yksi jäsen kummastakin sekä heille varajäsenet.
  • Tämän lisäksi nuorisovaltuustoon valitaan viisi jäsentä avoimen haun kautta varsinaisiksi jäseniksi sekä heille varajäsenet.
  • Suositus on huomioida sukupuolten välinen tasa-arvo edustajien nimeämisessä.
  • Mukaan toimintaan toivotetaan tervetulleiksi sekä uusia että jo mukana olleita nuoria!

Miten pääsen mukaan?

Kainuun kuntia on pyydetty nimeämään 16.9.2021 mennessä maakunnalliseen nuorisovaltuustoon yllä mainitut kuntakohtaiset edustajat ja oppilaitokset omansa. Mikäli siis olet kiinnostunut edustamaan omaa asuinkuntaasi tai oppilaitostasi, kannattaa olla yhteydessä oman kunnan nuorisotyöntekijään/ kunnan nuorisovaltuuston omaan ohjaajaan tai yllä mainittujen oppilaitosten oppilaskuntaan.

Myös avoin haku tapahtuu sähköisen linkin kautta torstaihin 16.9. klo 12 mennessä. Hakemus on helppo täyttää – siinä tulee lähinnä kertoa itsestään ja perustella lyhyesti, miksi on kiinnostunut MaNun toiminnasta.

Linkki hakemukseen: https://link.webropol.com/s/manu2021

Nimeämiset tehdään elokuun loppuun mennessä.

Lisätietoja MaNusta

Kainuun maakunnallisen nuorisovaltuuston toimintasääntö 2020

Kainuun maakunnallisen nuorisovaltuuston verkkosivu